Apple presegel pričakovanja

31.1.2019 ob 6:05

Ameriški tehnološki velikan Apple v v zadnjem četrtletju lanskega leta, ki je zanj prvo poslovno četrtletje, zaslužil 4,18 dolarja dobička na delnico, kar je cent več od pričakovanj Wall Streeta, in 84,3 milijarde dolarjev prihodkov, kar je prav tako malce več od pričakovanj analitikov.

 

Dobiček je od primerljivega zadnjega četrtletja 2017 malce nazadoval na 19,97 milijarde dolarjev, prihodki pa so padli za pet odstotkov, kar je prvič po letu 2001 za praznično četrtletje. Apple je za tekoče četrtletje napovedal med 55 do 59 milijard dolarjev prihodkov, Wall Street pa pričakuje 58,8 milijarde dolarjev.

 

Prihodki od prodaje iphonov so padli za 15 odstotkov na 52 milijard dolarjev, in sicer izključno zaradi Kitajske, kjer je šibka gospodarska rast vplivala na slabšo prodajo. Glavni izvršni direktor Appla Tim Cook je dejal, da je problem tudi visoka vrednost dolarja, sicer pa je optimist glede trgovinskih odnosov med ZDA in Kitajsko, ki so po njegovem mnenju januarja boljši, kot so bili decembra. (STA)

Komentar