Pogled naprej

13.10.2020 ob 10:55

Analitiki napovedujejo, da bi morali podatki, ki jih bodo podjetja objavila, biti dobri, hkrati pa pričakujejo napredek v pogajanjih glede ukrepov za pomoč gospodarstvu. Poudarjajo, da tudi, če ne bo prišlo do dogovora o ukrepih za pomoč gospodarstvu pred volitvami, lahko ukrepe pričakujemo kmalu po volitvah ne glede na to, kateri kandidat bo izvoljen.

 

Pričakovanja kažejo, da naj bi se okrevanje gospodarstva v ZDA nadaljevalo, kljub temu pa opozarjajo, da so novi stimulativni ukrepi nujni. Analitiki menijo tudi, da Bidenovo povečevanje prednosti v anketah glede volitev v ZDA ugodno vpliva na razpoloženje vlagateljev, saj zmanjšuje verjetnost nejasnega izida volitev.

 

V torek tako pričakujemo objave rezultatov podjetji JPMorgan, Johnson&Johnson, Citigroup, BlackRock, Fastenal, First Republic in več pomembnih podatkov, inflaciji in zveznem proračunu v ZDA. V sredo sledijo rezultati podjetij Bank of America, Goldman Sachs, Wells Fargo, UnitedHealth, US Bancorp, PNC, Alcoa, United Airlines, Accolade ter nadaljnji podatki o spremembah cen v ZDA. V četrtek bodo rezultate objavili Morgan Stanley, Truist Financial, Walgreens Boots, Commercial Metals, Taiwan Semiconductor, Intuitive Surgical, hkrati pa pričakujemo tudi podatke o stanju na trgu dela in več pomembnih podatkov o proizvodnem sektorju. V petek pa bodo rezultate objavili Bank of NY Mellon, Citizens Financial, Kansas City Southern, Schlumberger, JB Hunt, Ally Financial, VF Corp, hkrati pa pričakujemo predvsem podatke o razpoloženju potrošnikov v ZDA. Vlagatelji bomo spremljali tudi nastope predstavnikov pomembnih institucij.

Anže Šarabon
Vodja alternativnih naložb in osebni finančni svetovalec
Komentar