Osebni finančni svetovalec - privilegij ali neumnost?

O tem sta nam več v oddajah TV Ljubljane povedala Daniel Gregorič, direktor in lastnik podjetja INDIVIDA & Partnerji, in mag. Katja Majerle, prokuristka in partnerka, ki se že dve desetletji tako ali drugače ukvarjata s svetom osebnih financ. 
 
V oddaji je tekel pogovor o tem, kdo je lahko finančni svetovalec, kakšne so njegove kvalifikacije, izobrazba in zakaj ga poiskati. Večina Slovencev je še vedno slabo "finančno pismena" in meni, da finančnega svetovalca potrebujejo samo bogati ljudje. Ampak ne, dejansko ga potrebujemo vsi: tisti, ki iščejo kredit, tisti, ki bi radi optimizirali svoje potrošniške navade, tisti, ki bi radi zaščitili sebe in družino pred nepredvidljivostjo življenja, v kratkem vsi, ki zaslužijo in trošijo denar.
 
Oba rada povesta, da je finančni svetovalec kot osebni zdravnik. Dobro je imeti izbranega takšnega, da je neodvisen, dovolj strokoven, da mu lahko zaupamo in da nas zna voditi in usmerjati čez naš svet s finančnega vidika. Tudi če imamo namreč problem za specialista, je naš osebni finančni svetovalec tisti, ki ima v svoji mreži ustreznega specialista, kamor nas bo napotil in bo spremljal potek.
 
O vsem tem še več:
 
Komentar